Een CO-melder redt levens.
Hoeveel heb jij er nodig?

Bedankt voor je deelname! Een CO-melder kan je leven en dat van je dierbaren redden.

Wat goed dat je al een CO-melder in huis hebt. Maar hoeveel CO-melders heb je eigenlijk in jouw huis nodig? Start de CO-wijzer en ontdek hoeveel CO-melders je nodig hebt om jouw huis veilig te maken!

GRATIS verzending

Makkelijk te installeren

7 jaar garantie

Doe de CO-wijzer
Initiatief van:
Brandweer Nederland LogoNederlandse Brandwondenstichting logo

‘’De vraag was of Monique een kasplantje zou worden.’’

De 112 melding aan het begin van de quiz was van Ronald en zijn gezin. Naast zijn vrouw Monique waren ook zijn kinderen onwel geworden. "Het is het meest heftige dat ik ooit heb meegemaakt. Dit gun je niemand. Eenmaal thuis hebben we meteen een CO-melder opgehangen!"

Benieuwd naar het hele verhaal? Klik hier!

‘’Monique voelde zich al de hele dag niet goed en ging vroeg naar bed. Later op de avond viel mijn jongste dochter opeens uit bed. Als dat niet was gebeurd, had onze familie nu een vijfvoudige begrafenis achter de rug gehad’’, zegt Ronald.

‘’De hulpdiensten zijn daarna meteen ingeschakeld en we zijn allemaal met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Monique heeft zelfs een nacht op de IC gelegen. De vraag was of ze er weer bovenop zou komen of een kasplantje zou worden. Ik heb acht uur in extreme spanning gezeten. Met de kinderen ging het 'redelijk snel' weer goed, zijn vrouw hielden ze onder narcose. Het was een hele lange nacht.’’

‘’Na een aantal uur sprak ze gelukkig weer. Ik ben kapot, zei ze. Toen kreeg ik langzaam weer hoop. Maar je gelooft pas dat het goed gaat als alles weer normaal is."

Een technisch mankement aan de nieuwe cv-ketel bleek de boosdoener. “Na het incident hebben wij alles aangepast in huis en CO-melders geplaatst. Wij hebben gelukkig een hele reeks beschermengeltjes gehad en het allemaal overleefd, het had ook heel anders kunnen aflopen.”